Butlletí de l’Autcat | Gener 2023

Entrada publicada el 31/01/2023

Posem en marxa el butlletí de l’Autcat

Avui us presentem el primer butlletí de l’Autcat, que recollirà les principals novetats del sector. Cada mes rebreu un butlletí amb les informacions més destacades. No obstant això, si sorgís alguna informació de rellevància abans, us la faríem saber.

1a Trobada d’Autònoms Societaris de Catalunya

Des de l‘Organització d’Autònoms de Catalunya, l’Autcat, posem en marxa la 1a Trobada d’Autònoms Societaris de Catalunya amb l’objectiu de generar un espai de coneixement per a les persones treballadores autònomes on debatre les seves particularitats, a nivell mercantil, d’assegurament i fiscalment, més complexes que un autònom/a individual.

Què tractarem?

  • El nou marc d’assegurament de l’autònom societari. Canvis, novetats i noves oportunitats. (Pep Bosch, vicepresident de l’Autcat i assessor laboral de la Cecot).
  • Retribució de l’administració vs. el salari. Implicacions i efectes del concepte d’empresa familiar. (Enric Rius, president de l’Autcat i assessor fiscal de la Cecot).
  • Com preparar una vida financerament saludable. Pensions, finances personals i estalvi. (Diego Valero, president de Novaster, consultora especialitzada en pensions, i expert en economia. 

Si estàs interessat inscriu-te aquí.

L’Autcat veu com una millora el nou sistema de cotització dels autònoms

Amb l’inici del 2023 ha entrat en vigor el nou sistema de cotització dels autònoms. La principal novetat és que ara aquests treballadors pagaran més o menys quota a la Seguretat Social segons els beneficis que obtinguin.

Més informació

L’Organització d’Autònoms de Catalunya s’adhereix a la xarxa d’entitats col·laboradores de HelpEmpresa

L’Enric Rius, president de l’Organització d’Autònoms de Catalunya i Oriol Alba, secretari general de la Cecot, han signat el conveni d’adhesió de l’Organització a HelpEmpresa. La voluntat del conveni de col·laboració és acostar HelpEmpresa als autònoms que aquesta organització representa amb l’objectiu de fer més resilients i forts els negocis del sector.

Més informació

Calculadora de quotes 

La Tresoreria General de la Seguretat Social va presentar un simulador informatiu per tal que els treballadors autònoms puguin calcular la quota que els hi correspon amb el nou sistema de cotització per rendiments nets que va entrar en funcionament aquest gener 2023.

Més informació

Fes créixer o consolida la teva empresa amb la Cecot.

Ara, més que mai, som al costat d’empreses i persones treballadores autònomes per ajudar-les a fer el salt que necessiten per adaptar-se a la nova realitat i seguir creixent. Per això, t’oferim assessorament i càpsules gratuïtes en un ampli ventall d’àrees amb l’objectiu que puguis consolidar i fer créixer el teu negoci. 

Si ets una persona treballadora autònoma i vols donar un impuls al teu projecte, aquest servei t’interessa. Recorda, però, que les places són limitades. No esperis a l’últim moment per inscriure-t’hi. Els serveis que ofereix aquest programa es poden gaudir de manera presencial, en línia o de manera híbrida. 

Reempresa
Al Centre de Reempresa acabem l’any amb una molt bona notícia. Estrenem app perquè puguis dur sempre Reempresa a la butxaca!

Disponible per a dispositius Android i Apple

Tots els anuncis de Reempresa a la teva mà

Informació del servei

Enllaç presentació Pla de pensions: Nou Pla de Pensions per a Autònoms | Pla Autcat Futur Autònoms – YouTube

Patrocina: Caixa d’Enginyers

Amb el suport del: Departament d’empresa i Treball