Butlletí de l’Autcat | Febrer 2023

Entrada publicada el 28/02/2023

El grup Caixa Enginyers i l’Autcat arriben a un acord per crear un Pla de Pensions per Autònoms de Catalunya, dins del marc de col·laboració amb la Cecot

Caixa Enginyers, cooperativa de crèdit de serveis i financers i asseguradors, ha renovat i ampliat la seva col·laboració amb la patronal Cecot i amb l’Organització d’Autònoms de Catalunya (Autcat) amb el llançament del primer Pla de Pensions Simplificat per a Autònoms. Amb aquest nou instrument, es preveu incrementar els serveis financers als autònoms que siguin membre d’Autcat i/o socis Caixa Enginyers. Es tracta d’un acord pioner en el llançament d’un servei de pensions destinat a autònoms que permetrà a aquests treballadors complementar les seves aportacions amb 4.250 euros anuals addicionals.

Més informació

1a Trobada d’Autònoms Societaris de Catalunya

L’Organització d’Autònoms de Catalunya amb el patrocini de Caixa d’Enginyers va organitzar aquest passat 10 de febrer a la seu de la Cecot la primera Trobada d’Autònoms Societaris de Catalunya.

Més d’un centenar d’autònoms de l’Autcat han participat en una sessió presencial per tractar aspectes d’àmbit mercantil, d’assegurament i de fiscalitat des d’una casuística que els és pròpia i que és molt més complexa que la d’un autònom individual.

L’inici de la sessió ha anat a càrrec del director general de Relacions Laborals, Treball Autònom, Seguretat i Salut Laboral de la Generalitat de Catalunya, Òscar Riu.

La trobada ha tingut com a objectiu generar un espai de coneixement i de contacte entre els membres de l’Autcat que son autònoms societaris perquè puguin compartir informació, dubtes, reflexions i propostes específiques per aquest perfil d’autònoms. D’entre els ponents, destacat la participació de l’expert en economia conductual, Diego Valero.

T’ho vas perdre?

Visualitza aquí la sessió

L’Autcat trasllada al ministre Bolaños les preocupacions i dificultats dels autònoms

El passat 22 de febrer, la seu de la Cecot va acollir una trobada empresarial amb el ministre de la Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, Félix Bolaños.

Aquesta trobada, va ser conduïda pel president de la Cecot, Xavier Panés i moderada pel secretari general Oriol Alba, on hi van participar prop de noranta representants empresarials associats a l’entitat i va comptar amb la presència del cap de l’Oposició del Parlament de Catalunya, Salvador Illa; per la delegada del Govern a Catalunya, Mª Eugènia Gay i els vicepresidents de la Cecot, Núria Betriu i Toni Palet.

En aquesta sessió de treball, diferents teixits empresarials van traslladar aspectes que es consideren que s’han de millorar des del Govern.

Blasco ha donat veu a l’Organització d’Autònoms de Catalunya durant la seva intervenció, per traslladar al ministre Bolaños que a Autcat es té coneixement de les preocupacions i les dificultats per a competir en un mercat tan complex, assegurant que no hi ha cap autònom que no vulgui complir amb les seves obligacions. Però el que és incomprensible que l’AET consideri moltes de les despeses dels autònoms no siguin deduïbles per una redacció de la Llei, que l’única cosa que demostra és la gran desconfiança que l’administració té dels seus conciutadans. 

També ha ressaltat la importància de pagar sobre els beneficis reals ara que la cotització en Règim d’Autònoms dependrà de la mateixa base d’IRPF, el problema s’ampliarà. Així doncs, des de l’Autcat es considera una qüestió tècnica de fàcil solució, que es podria resoldre amb presumpcions com s’ha fet en altres impostos i que suposaria, no sols reparar una injustícia tributària de fa dècades que dura, sinó donar suport efectiu als autònoms més enllà dels discursos que ja no tenen credibilitat.

Més informació

Programa “Ocupació + Transformació”

Us informem que avui acaba, a les 15h, la presentació de sol·licituds de la nova convocatòria del programa “OCUPACIÓ + TRANSFORMACIÓ”, adreçat a persones treballadores autònomes i microempreses que tenen entre 1 i 5 persones treballadores assalariades, i també a cooperatives i societats laboral que tenen entre 1 i 5 persones sòcies treballadores que cotitzen al règim general. El Departament d’Empresa i Treball hi destina 7,1 milions d’euros. És un ajut de 5.000 euros per al manteniment de totes les persones treballadores o sòcies treballadores en el cas de cooperatives i societats laborals durant sis mesos, i durant aquest interval de temps també s’ha de realitzar una acció formativa per facilitar la transició cap a l’economia verda o digital, segons la línia d’ajut atorgada 

Més informació


Empresa i Treball destinarà gairebé 32M d’euros a programes específics de suport al treball autònom

El Departament d’Empresa i Treball destinarà aquest any 31,7 milions d’euros a ajuts econòmics i programes adreçats específicament al suport del treball autònom. Ho ha anunciat el conseller Roger Torrent i Ramió aquest migdia, després d’una trobada amb un grup de persones treballadores autònomes i microempreses beneficiàries d’algun dels programes econòmics i d’assessorament al sector del treball autònom impulsats pel Departament. A l’acte l’han acompanyat el secretari de Treball, Enric Vinaixa Bonet, i el director general de Relacions Laborals, Treball Autònom i Seguretat i Salut Laboral, Òscar Riu Garcia.

Més informació

Empresa’nt – Claus per fer créixer la teva organització

Aquest proper 7 de març a les 18h vine a LaFact a viure una jornada per “fer empresa” i compartir i conèixer les claus per fer créixer la teva empresa o organització.

Com crear empreses més fortes? Com comunicar millor les nostres idees o productes? Què et cal tenir en compte per fer front als principals problemes de les empreses i com aplicar-ho en el vostre dia a dia. Amb Cristina Febrer (consultora, formadora i speaker experta en comunicació), Rafel Busom (consultor especialitzat en finances i estratègia), Mònica Mendoza (psicòloga, coach i formadora en vendes) i José María Sallés (consultor expert en motivació, networking i innovació).

Més informació

Oficina de Finançament de la Cecot

Necessites finançament per a la teva empresa? Tens una idea emprenedora i necessites ajuda per tirar-la endavant? Des de la Cecot posem tots els nostres esforços per ajudar-te, oferint-te yb serveu de qualitat i adaptat a les necessitats del teu projecte.

Més informació

Fes créixer o consolida la teva empresa amb l’Autcat.

Ara, més que mai, som al costat d’empreses i persones treballadores autònomes per ajudar-les a fer el salt que necessiten per adaptar-se a la nova realitat i seguir creixent. Per això, t’oferim assessorament i càpsules gratuïtes en un ampli ventall d’àrees amb l’objectiu que puguis consolidar i fer créixer el teu negoci. 

Si ets una persona treballadora autònoma i vols donar un impuls al teu projecte, aquest servei t’interessa. Recorda, però, que les places són limitades. No esperis a l’últim moment per inscriure-t’hi. Els serveis que ofereix aquest programa es poden gaudir de manera presencial, en línia o de manera híbrida. 

Reempresa

Al Centre de Reempresa acabem l’any amb una molt bona notícia. Estrenem app perquè puguis dur sempre Reempresa a la butxaca!

Disponible per a dispositius Android i Apple

Tots els anuncis de Reempresa a la teva mà

Informació del servei

Enllaç presentació Pla de pensions: Nou Pla de Pensions per a Autònoms | Pla Autcat Futur Autònoms – YouTube

Patrocina: Caixa d’Enginyers

Amb el suport del: Departament d’empresa i Treball