Butlletí de l’Autcat | Abril 2023

Entrada publicada el 30/04/2023

Nou pla de pensions per a autònoms

El “Pla Autcat Futur Autònoms” és un pla de pensions de renda fixa mixta totalment innovador. L’Autcat, l’Organització d’Autònoms de Catalunya ha promogut aquest nou pla de pensions dirigit, de manera exclusiva, per a persones treballadores autònomes. Aquest pla està gestionat a través de Caixa d’Enginyers Vida i Pensions.

Demana’ns més informació

Et  vas perdre la sessió que vam celebrar el passat dijous, 20 d’abril, sobre el Nou Pla de Pensions per a Autònoms | Pla Autcat Futur Autònoms?

Visualitza aquí la sessió

Setena convocatòria d’ajuts per impulsar projectes nous o existents als barris de Barcelona

  • Amunt persianes, dinamitzar locals en planta baixa a la ciutat. L’import màxim per obertura de negoci en planta baixa és de 20.000 euros i per negocis actius en planta baixa, 6.000 euros i cal que estiguin ubicats als barris de Pla de Barris.
  • Innovació socioeconòmica i Economia Social i Solidària.
  • Foment de l’ocupació de qualitat al territori.
  • Turisme responsable i sostenible al territori.
  • Alimentació sostenible i consum responsable.
  • Centres de distribució urbana de mercaderies d’última milla.

En la resta de modalitats l’import màxim és fins al 80% del pressupost total del projecte i un màxim de 40.000 euros

Més informació

L’estrès de l’empresari: com reconèixer-lo i prevenir-lo

L’estrès laboral és inevitable, pot ser positiu o negatiu, es pot acumular i, si és excessiu, pot provocar greus problemes de salut i impactar negativament a la mateixa organització.

Què és l’estrès?

El terme “estrès” fou emprat per primera vegada per l’investigador Hans Seyle, qui, l’any 1936 el va definir com “una resposta inespecífica de l’organisme davant qualsevol demanda que se li faci”, el va anomenar síndrome general d’adaptació (SGA). Es tracta d’una resposta relativament inespecífica de l’organisme a un estímul que n’amenaça la seva supervivència i la integritat física. Però, què és l’estrès laboral? L’OMS el defineix com “la reacció que pot tenir l’individu davant d’exigències i pressions laborals que no s’adapten als seus coneixements i capacitats i que posen a prova la seva capacitat d’afrontar la situació”. Aplicat a l’àmbit laboral i empresarial, es tracta d’un tipus d’estrès relacionat amb la feina i que es produeix quan els requisits d’aquest superen la capacitat d’afrontar-los o controlar-los.

Més informació

Explica la teva idea de negoci en un minut

Com fer un bon pitch?

A través d’aquest pódcast, l’experta Mònica Mendoza, psicòloga i conferenciant internacional, formadora en motivació, vendes i creixement personal explica les nocions claus per tenir èxit en la presentació de la teva idea.

  • Quina és la millor estructura per  a una presentació?
  • Com començar per captar l’atenció?
  • Hi poso sentiment o millor centrar-se en les dades de negoci?

Són algunes de les preguntes que contesta al llarg de la conversa.

Més informació

2a Edició del Dia de l’Empresa 

El pròxim 27 de juny, la Generalitat de Catalunya celebra la segona edició del Dia de l’Empresa, en què reconeixeran els millors projectes del país.

Vols participar-hi? És molt senzill! Tens temps fins al 3 de maig a les 14.00h. Si ets un exemple de valor compartit, et mereixes un reconeixement

Més informació

Premis Noves i Nous professionals 2023

L’Ajuntament de Terrassa i el Consell de la Formació Professional de Terrassa amb el suport de Cecot, Diputació de Barcelona, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Terrassa, el Consell Comarcal del Vallès Occidental i els sindicats CCOO i UGT, us proposem a participar en la dissetena edició dels PREMIS NOVES I NOUS PROFESSIONALS.

Aquests premis pretenen motivar i promoure l’esperi emprenedor, innovador, de treball i creatiu de l’alumnat de Formació Professional Bàsica i de Formació Professional Dual, del curs 2022-2023, mitjançant el reconeixement públic de projectes individuals o col·lectius.

Més informació

Enllaç presentació Pla de pensions: Nou Pla de Pensions per a Autònoms | Pla Autcat Futur Autònoms – YouTube

Patrocina: Caixa d’Enginyers

Amb el suport del: Departament d’empresa i Treball