Enric Rius reelegit president de l’Organització d’Autònoms de Catalunya – Autcat

Entrada publicada el 27/06/2023

Font imatge: Diari de Terrassa

Enric Rius reelegit president de l’Organització d’Autònoms de Catalunya

  • La nova Junta Directiva de l’Autcat, aprovada en assemblea, compta amb una composició més igualitària i una presència més equilibrada de dones entre els seus membres.
  • L’Autcat inicia una nova etapa, amb el llançament de nous serveis dirigits als professionals autònoms.

Terrassa, 27 de juny de 2023. L’Organització d’Autònoms de Catalunya (Autcat) ha escollit Enric Rius Macias com a president de l’entitat i, durant la darrera Assemblea General Extraordinària, ha constituït la seva nova Junta Executiva, destacant una representació femenina més equilibrada en la seva composició. La nova Junta destaca per la incorporació de dones d’èxit professional en els seus respectius camps com ho son Marta Sánchez, Laia Morales i Mar Fernández.

Les noves membres de la Junta aporten una valuosa diversitat d’experiències i perspectives, enfortint l’organització amb el seu talent i coneixement. Aquesta decisió reforça el compromís d’Autcat en crear un entorn inclusiu i equitatiu, on les dones tenen un paper rellevant en la presa de decisions i el lideratge, així com el propòsit de l’associació en promoure activament la igualtat de gènere dins de l’organització.

Les noves membres són:

  • Marta Sánchez, sòcia directora d’Allura Group, que assumeix el càrrec de tresorera.
  • Laia Morales, sòcia fundadora de Bexperience, que s’incorpora com a Vocal.
  • Mar Fernández, propietària de Ferreteria Lloifer, que també assumeix el càrrec de Vocal.

Completen la Junta el vicepresident, Pep Bosch, el secretari, Àngel Buxó i els vocals  Albert Colomer i  Joaquim Gil.

Així l’Autcat inicia una nova etapa, amb el llançament de nous serveis dirigits als professionals autònoms, com a mostra del seu compromís amb aquest col·lectiu i en el foment de l’esperit emprenedor.

Entre els serveis desplegats destaquen:

Programa de formació Consolida’t

A través d’aquest programa, l’Autcat ofereix una oportunitat única per als autònoms de millorar les seves habilitats i ampliar els seus coneixements. El programa inclou una àmplia gamma de formacions que aborden temes clau com la gestió financera, el màrqueting digital, la planificació empresarial i altres competències essencials per a l’èxit professional dels autònoms.

El “Pla Autcat Futur Autònoms”

Aquest és un pla de pensions per a treballadors autònoms que desitgen millorar la seva pensió pública. Permet aportacions per sobre del límit general fins a 5.750 euros anuals, amb reducció de l’IRPF. Inclou assessorament personalitzat i gestió transparent. Promogut per l’Autcat i gestionat per Caixa d’Enginyers Vida i Pensions. En aquest sentit, es destaca la cooperació entre l’Autcat i aquesta reconeguda entitat financera.

Estudis de gènere

Amb l’objectiu de promoure la igualtat de gènere i abordar les necessitats específiques de les persones treballadores autònomes, aquests informes posaran en relleu les qüestions relacionades amb la perspectiva de gènere. A través d’un anàlisi exhaustiu i una recopilació de dades, es proporcionarà una visió completa de les oportunitats i desafiaments que enfronten les persones autònomes en relació amb la igualtat de gènere i la conciliació laboral. Aquesta iniciativa pretén fomentar una major consciència i impulsar canvis dins el col·lectiu.

Trobades d’autònoms societaris

Es duran a terme trobades d’autònoms societaris amb l’objectiu de generar un espai de coneixement per a les persones treballadores autònomes societàries on debatre les seves particularitats, a nivell mercantil, d’assegurament i fiscalment, que solen ser més complexes que les d’un autònom/a individual.  

També cal destacar que Autcat, està experimentant un procés de renovació decidit, amb un ferm compromís per millorar les seves capacitats comunicatives i adaptar-se als nous temps mitjançant l’ús de noves eines tecnològiques. En consonància amb aquesta nova visió, Autcat està fent una aposta clara per modernitzar-se i connectar-se amb els seus membres i amb el públic en general d’una manera més efectiva i eficient.

Durant l’Assemblea, s’ha destacat també l’aportació i el compromís dels membres sortints en Bernat Contreras i en Josep M. Mur, que han dedicat diversos anys de servei com a membres de la Junta Executiva d’Autcat.

Sobre la Cecot i Autcat

La Cecot és una confederació empresarial multisectorial, constituïda l’any 1978 i integrada per una gran diversitat de gremis i associacions empresarials a qui representen davant dels interlocutors socials. La seva missió és promoure i defensar èticament els interessos de les empreses catalanes oferint un servei innovador i de qualitat en resposta a les seves necessitats presents i futures, d’acord amb el desenvolupament social, natural i econòmic del seu entorn.

L’Organització d’Autònoms de Catalunya (Autcat) és una organització empresarial d’àmbit català, integrada a la Cecot, i té com a missió defensar tant els interessos dels autònoms ja constituïts com dels autònoms emprenedors. Amb més de 1.000 associats, l’organització ofereix una àmplia bateria de serveis d’informació i assessorament empresarial amb l’objectiu de millorar la competitivitat dels autònoms.

Per a més informació: 

Departament de comunicació de la Cecot

premsa@cecot.org | Tel. 93 736 11 15 | Mòbil 630 91 80 26

Enllaç presentació Pla de pensions: Nou Pla de Pensions per a Autònoms | Pla Autcat Futur Autònoms – YouTube

Patrocina: Caixa d’Enginyers

Amb el suport del: Departament d’empresa i Treball