El 44% dels autònoms que tanquen el seu negoci ho fan per una mala gestió financera

Entrada publicada el 02/10/2023

El 44% dels autònoms i empreses que tanquen els seus negocis ho fan a causa d’una deficient gestió financera, segons aquest article de l’Estudi Benestar Financer de SumUp. Aquest problema és especialment greu per a les startups i emprenedors, ja que pot conduir a la fallida i a l’aturament de les operacions empresarials. Aquesta xifra és alarmant i posa de manifest la importància crucial de gestionar adequadament les finances d’un negoci per garantir la seva supervivència i èxit a llarg termini.

El control de les finances empresarials és una tasca complexa que abasta des de la gestió de la liquiditat fins a la supervisió de les despeses i ingressos. Molts autònoms i petites empreses poden sentir-se aclaparats per aquesta responsabilitat i, sovint, poden ignorar aquesta àrea vital de la gestió empresarial.

El mateix estudi de SumUp revela que un 24% dels autònoms reconeixen que “no tenen cap control” sobre les seves finances i molts d’ells es troben a faltar l’ajuda que solen rebre de les seves entitats bancàries. Això posa de manifest la necessitat d’assistència i assessorament en matèria financera per part d’empreses i autònoms.

Una solució per als autònoms i petites empreses que es troben en dificultats financeres és HelpEmpresa, una iniciativa de la Cecot amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. 

HelpEmpresa ofereix un servei gratuït, confidencial i empàtic dissenyat per ajudar les empreses en dificultats a superar els obstacles i continuar endavant.

El servei proporciona un pla d’accions personalitzat per a cada empresa, que pot incloure la identificació de problemes financers, l’assessorament sobre com millorar la situació i fins i tot ajuda per a un tancament ordenat si és necessari. Aquesta assistència pot ser crítica per a moltes petites i mitjanes empreses que s’enfronten a dificultats financeres i que volen evitar el tancament del seu negoci.

En resum, és fonamental que els autònoms i les petites empreses reconeguin la importància de la gestió financera adequada per evitar la fallida del seu negoci. Serveis com HelpEmpresa poden ser recursos valuosos per millorar el control financer i garantir la supervivència i l’èxit empresarial a llarg termini.

Enllaç al Web de Help Empresa: Inici – HelpEmpresa.com

Enllaç presentació Pla de pensions: Nou Pla de Pensions per a Autònoms | Pla Autcat Futur Autònoms – YouTube

Patrocina: Caixa d’Enginyers

Amb el suport del: Departament d’empresa i Treball