Comunicació Obligatòria dels Ingressos Anuals pels Autònoms abans del 31 d’Octubre

Entrada publicada el 19/10/2023

Un Nou Sistema de Cotització a la Seguretat Social Amb Impacte Positiu

Els autònoms, tant titulars de l’activitat econòmica com col·laboradors i autònoms societaris, tenen una obligació important a tenir en compte abans del 31 d’Octubre d’aquest any. Amb l’entrada en vigor del nou sistema de cotització a la Seguretat Social, que va tenir lloc l’1 de gener, s’ha establert la necessitat que els autònoms comuniquin els seus rendiments nets de l’any 2022 abans de la data límit indicada.

Aquesta comunicació és fonamental, ja que es farà servir per calcular i regularitzar la quota definitiva que correspon cotitzar al Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA) en base als ingressos de cada autònom. A més, es preveu que aquest nou sistema de cotització tingui un impacte positiu en la majoria dels autònoms, amb la perspectiva que dos terços d’aquest col·lectiu paguin menys del que pagaven amb el sistema anterior.

El sistema anterior permetia als autònoms triar les seves bases de cotització, però la reforma ha canviat radicalment aquesta dinàmica. Ara, es basa en la cotització en funció dels ingressos reals, garantint una major equitat en el sistema de Seguretat Social per als autònoms.

Així mateix, aquest canvi no es realitzarà de manera abrupta. En els pròxims tres anys, s’aplicarà progressivament un sistema de quinze trams que determinarà les bases de cotització i les quotes segons els rendiments nets dels autònoms. Aquesta progressió té com a finalitat preparar el terreny per a un model definitiu de cotitzacions per ingressos reals, que s’implementarà a llarg termini, en concret, en els pròxims 9 anys.

Aquesta nova regulació busca adaptar-se a la realitat dels autònoms i garantir una cotització més justa i precisa, assegurant al mateix temps una major sostenibilitat del sistema de Seguretat Social.

Si ets autònom, assegura’t de complir amb aquesta nova obligació de comunicar els teus ingressos anuals abans del 31 d’octubre, ja que això no només et beneficiarà a tu sinó també a tot el sistema. Mantingueu-vos informat sobre aquesta i altres novetats relacionades amb la vostra activitat econòmica a Autcat.

Enllaç presentació Pla de pensions: Nou Pla de Pensions per a Autònoms | Pla Autcat Futur Autònoms – YouTube

Patrocina: Caixa d’Enginyers

Amb el suport del: Departament d’empresa i Treball