Butlletí de l’Autcat | Octubre 2023

Entrada publicada el 02/11/2023

Sessió: Tècniques de venda per a persones treballadores autònomes

Com integrar les vendes i la fidelització dels clients en el dia a dia de les persones treballadores autònomes

En un mercat competitiu, l’habilitat de vendre és essencial. Uneix-te a nosaltres en un esdeveniment especial organitzat per Autcat – Organització d’Autònoms de Catalunya on explorarem estratègies clau per als autònoms.

Amb Montse Soler Cucurella, assessora en vendes de la Patronal Cecot i Enric Rius Macias, president d l’Autcat.

🗓️ 15 de novembre
🕛 9.30 h
📍 Sessió híbrida

No et perdis aquesta oportunitat per millorar les teves habilitats de vendes. Registra’t ara, les places són limitades. 

Inscriu-t’hi ara!

Nou Termini per a persones treballadores Autònomes fins al 31 de març de 2024

Us informem sobre un nou termini per enviar les vostres dades, que finalitzarà al 31 de març de 2024. Un projecte de Reial Decret està en curs per modificar reglaments importants. Amb aquest canvi, els autònoms que no presentin les seves dades segons el Reial Decret 504/2022 abans del 31 d’octubre tindran una pròrroga fins al 31 de març de 2024

Més informació

Drets dels autònoms i microempreses en la contractació de serveis bàsics

El passat 10 de novembre vam tenir l’oportunitat de conèixer els Drets dels autònoms i microempreses en la contractació de serveis bàsics, gràcies a l’exposició de Julià Guimerà, cap del Servei d’Informació i Formació de l’Agència Catalana del Consum i Alfons Conesa, assessor de Consum de la Cecot.

En aquesta sessió, es van abordar temes rellevants per als autònoms i microempreses, com ara:

  • Coneixement dels vostres drets i protecció en la contractació de serveis bàsics
  • Aspectes clau de les normatives de protecció en les relacions comercials.
  • Consells per evitar pràctiques abusives
  • Procediments per presentar reclamacions i resoldre conflictes en la contractació de serveis bàsics.

Accedeix a la presentació

Les persones treballadores autònomes, cobraràn el mateix que les persones assalariades.

El Ministeri de la Seguretat Social vol igualar els salaris dels treballadors autònoms amb els empleats per empreses, presentant una mesura a la Comissió Europea. El pla es durà a terme a llarg termini amb una inversió de 5.400 milions d’euros, augmentant les cotitzacions dels autònoms per igualar-les al Règim General. Això millorarà les pensions i condicions laborals, contrarrestant la despesa de la Generació Baby Boom i augmentant els ingressos. Actualment, les cotitzacions dels autònoms són significativament més baixes que les dels empleats asalariats. El pla busca garantir un sou segur i equitatiu per a tots els treballadors autònoms, millorant les seves condicions de vida i les finances públiques.

Llegeix l’article

InformeTreball Autònom | Evolució i perfil del treball autònom

El Departament d’Empresa i Treball de Catalunya ha publicat l’informe trimestral del segon trimestre de 2023 sobre l’evolució i perfil del treball autònom a Catalunya. Destaquen les següents conclusions:

El 79% dels autònoms opera en el sector de serveis, amb àrees com la consultoria, hostaleria i serveis professionals sent les més comunes.

El 55% dels autònoms té una experiència laboral de cinc anys o més, reflectint una certa estabilitat en aquest tipus de treball.

El 79% cotitza en una franja salarial que varia entre la base mínima i 1,5 vegades aquesta base, indicant diversitat en ingressos i negocis.

Els autònoms constitueixen el 9% de la força laboral a Catalunya. Altres aspectes rellevants inclouen la concentració d’autònoms en àrees urbanes, un augment de dones autònoms (35% del total) i un ús creixent de plataformes en línia per promocionar els seus serveis.

Llegeix l’informe

La millor opció per Autònoms: Pla Autcat Futurs Autònoms

El “Pla Autcat Futur Autònoms” destaca com la millor opció de pla de pensions per als autònoms. Amb la pensió pública sovint insuficient per assegurar una jubilació còmoda, aquest pla ofereix avantatges significatius. Permet aportacions per sobre del límit general, oferint la possibilitat de contribuir fins a 4.250 euros addicionals. Això permet als autònoms aportar fins a un màxim anual de 5.750 euros i reduir l’IRPF. A més de beneficis financers, aquest pla ofereix assessorament personalitzat i inversions socialment responsables. És una opció única dissenyada per garantir un futur financer més segur i còmode en la jubilació.

Accedeix a la comparativa

Més Enllà de l’Èxit: La Salut Mental dels Empresaris

Oriol Alba, secretari general de la Cecot, destaca la importància de la salut mental en l’àmbit de l’emprenedoria i la gestió empresarial, una qüestió sovint passada per alt. Menciona que mentre la psicologia de les organitzacions sol parlar de la salut mental en el context laboral, poca atenció es dóna a les necessitats emocionals dels empresaris i els seus efectes en la presa de decisions i la gestió empresarial. La pressió, les expectatives i altres factors poden afectar significativament la salut mental dels empresaris. La Cecot ha pres consciència d’aquesta situació i ha posat en marxa HelpEmpresa per oferir ajuda a empreses amb dificultats, incloent-hi atenció psicològica individual. 

Llegeix la publicació

El Consell Comarcal celebra la 3a edició de la Jornada El Vallès Industrial.

El proper 9 de novembre tindrà lloc una nova edició de la jornada El Vallès Industrial, punt de trobada i cooperació de les empreses i entitats industrials de la comarca. Enguany, una de les temàtiques principals seran els fons Next Generation. Impulsats des de la Unió Europea com a una excel·lent oportunitat per al desenvolupament de projectes de reindustrialitzacio, digitalització i sostenibilitat,  però amb un coneixement i accés a les diferents convocatòries sovint complicat pel conjunt del teixit industrial.

Més informació

Les organitzacions empresarials territorials de Catalunya s’uneixen en el Consell Territorial de la PIME

Foment del Treball ha donat a conèixer el Consell Territorial de la PIME, format per les 20 organitzacions empresarials territorials de Catalunya confederades a la patronal i presidit pel president de la Cecot, Xavier Panés. Durant l’acte s’ha reivindicat aquestes associacions territorials confederades a Foment com l’autèntica patronal de kilòmetre zero, l’autèntica patronal de proximitat. També se n’ha destacat el caràcter integrador de les organitzacions, que representen fidel el teixit empresarial de cada territori, composat por tot tipus d’empreses, majoritàriament per micro i pimes. Amb aquest Consell es vol reforçar la xarxa territorial, establint sinergies i compartint serveis que ajudaran a donar una millor resposta a les necessitats de les nostres empreses.

Llegeix l’article

Xavier Panés presenta la guia d’actuació de l’empresa davant la insolvència a la seu de Foment

Panés destaca la importància que té aquesta guia, en especial per a les PIMES, per poder conèixer els passos a seguir en cas d’insolvència. 

La clau per evitar la fallida és la detecció precoç de la insolvència abans que aquesta sigui manifesta, a través d’eines d’alerta primerenca.  HelpEmpresa és el servei creat per Cecot per fer un diagnòstic empresarial complet i prendre mesures per evitar situacions complicades a futur.

Llegeix l’article

Quins passos ha de seguir una persona estrangera per obrir un negoci com autònom?

Obrir un negoci com a autònom estranger a Espanya pot ser una opció atractiva, però implica una sèrie de reptes legals i requisits que cal seguir a la carta. La nova Llei de Startups i una reforma a la llei d’estrangeria han reduït els obstacles per als emprenedors estrangers. Si bé els ciutadans de la Unió Europea tenen avantatges en termes de lliure circulació, els no comunitaris han de complir amb requisits més estrictes, incloent-hi un informe de viabilitat i demostrar els recursos financers necessaris. Presentar un pla de negoci és essencial, i les sol·licituds s’avaluen segons la via de la Llei de Startups o la llei d’estrangeria. El temps de resolució pot ser un obstacle, amb demores de fins a cinc mesos, però les renovacions de residència ara poden ser de quatre anys en comptes de dos, amb restriccions i terminis variats per a la ciutadania estrangera.

Llegeix la notícia

Pòdcast EmprènCat | Noves tendències entorn de la innovació en emprenedoria

Susana Prado, directora general d’Inetum, Neus Sabaté, investigadora de l’Institut de Microelectrònica de BCN i Esteve Almirall, professor d’Innovació d’ESADE parlen en aquesta interessant taula rodona de “Les noves tendències entorn de la innovació en emprenedoria” posant un especial èmfasi en la intel·ligència artificial.

Escolta’l

Enllaç presentació Pla de pensions: Nou Pla de Pensions per a Autònoms | Pla Autcat Futur Autònoms – YouTube

Patrocina: Caixa d’Enginyers

Amb el suport del: Departament d’empresa i Treball