Butlletí de l’Autcat | Febrer 2024

Entrada publicada el 15/03/2024

Regularització de les bases de cotització dels autònoms

Recupera la sessió de l’Autcat amb Josep Maria Vargas, responsable de la Unitat del RETA de la Tresoreria General de la Seguretat Social, on es van facilitar els conceptes i càlculs necessaris per determinar la cotització definitiva al RETA i es van resoldre dubtes sobre les darreres actualitzacions normatives relacionades amb les cotitzacions dels autònoms.

Visualitza el vídeo

T’ajudem a consolidar i enfortir el teu negoci

Aprofita l’assessorament gratuït per al teu negoci com a autònom/a, que inclou 13 hores d’ajuda en àrees clau i formació online. Requisits: autònoms, TRADE, petites empreses amb menys de 4 treballadors i facturació inferior a 500.000 €, i autònoms que volen reemprendre. Tot això valorat en 7.500 €, però és sense cap cost gràcies a la col·laboració de l’Autcat i la Generalitat de Catalunya. Les places són limitades.

Informa’t

La Cecot i el PSC conjuguen preocupacions, reptes i oportunitats de les pimes en una jornada de treball amb representants sectorials i intercamerals

Xavier Panés i Salvador Illa van encapçalar el passat 1 de març una sessió de treball entre representants empresarials de la Cecot, representants de l’Autcat i membres del PSC amb representació als diferents àmbits de l’administració pública, van plantejar reptes i oportunitats per a les persones treballadores autònomes en l’actual context econòmic.

Accedeix a la circular

Les dones guanyen terreny en el món de l’emprenedoria

Catalunya destaca en emprenedoria amb una taxa del 6,9%, segons el GEM, on les dones representen el 42% dels emprenedors assistits per la Cecot. Malgrat la bretxa de gènere, amb més homes emprenedors, observem un creixement notable entre les dones, arribant al 6,5%. A la Cecot, promovem l’emprenedoria sense distinció de gènere, posant èmfasi en l’èxit i el suport a les persones empresàries en el seu camí cap al creixement i desenvolupament empresarial.

Accedeix a la circular

Informe sobre Conciliació Laboral per a Professionals Autònoms

L’equilibri entre la vida laboral i personal és un desafiament constant per als professionals autònoms. A través del nostre últim informe, hem explorat les estratègies clau i les conclusions rellevants per millorar aquest equilibri i promoure el benestar en aquest col·lectiu.

Consulta’l aquí

Perfil d’Autcat a Instagram

Explora el perfil d’Instagram d’Autcat. Segueix-nos per estar al dia de les últimes notícies, consells pràctics per optimitzar la teva gestió empresarial i històries inspiradores compartides per altres membres de la comunitat.

Segueix-nos

Pòdcast EmprènCat | Tothom pot ser una persona emprenedora?

Una persona neix amb les capacitats per liderar un projecte emprenedor o es pot aprendre? Aquesta és la primera pregunta que formulem als tres convidats del primer capítol del pòdcast EmprènCat. La periodista experta en el món de les empreses emergents, Mar Galtés, el CEO de Factorial, Jordi Romero (un dels darrers unicorns basats al nostre país) i el Director General d’Innovació, Economia Digital i Emprenedoria, Lluís Juncà ens expliquen les claus per ser una persona emprenedora.

Escolta’l

Tots els autònoms estan obligats a presentar la Declaració de la Renda aquest 2024

La campanya de la Declaració de la Renda començarà el 3 d’abril i finalitzarà l’1 de juliol de 2024. Aquest any, la novetat principal és que tots els treballadors i treballadores per compte propi estan obligats a presentar-la, independentment dels seus ingressos.

Llegeix la notícia

Ajudes i prestacions dels autònoms exemptes de tributar a la Declaració de la Renda

Malgrat que moltes de les ajudes o prestacions que reben els autònoms s’han d’incloure obligatòriament a la Declaració de la Renda, n’hi ha d’altres que no es troben subjectes a l’IRPF. Hisenda desglossa gairebé una vintena de pensions i subvencions que qualifica com a “exemptes de tributar”.

Llegeix la notícia

Hisenda es nega a que els autònoms no declarin IVA si facturen menys de 85.000 euros

Hisenda s’ha fet enrere amb el seu plantejament inicial i ara no vol que els autònoms optin a no pagar l’IVA quan es trobin per sota dels 85.000 euros de facturació. Espanya segueix sent l’únic país europeu que encara funciona amb aquest sistema, i és per aquest motiu que ATA ha assegurant que continuarà treballant per una reforma.

Llegeix la notícia

El CATmòbil comença a reflectir els seus resultats i confirma una bona acollida

Fa algunes setmanes us vam informar del llançament del joc per a telèfons CATmòbil, un joc per a telèfons que fomenta l’ús del català a les empreses, especialment durant l’acollida de nous treballadors. Ja es comencen a rebre testimonials sobre els seus resultats i per això Laia Sabater Ortigosa i Pere Ejarque Guillamat, assessors en Igualtat de la Cecot, han compartit un testimonial on expliquen com en Jeremías Josué, amb l’ajuda del CATmòbil i una sòlida formació en llengua catalana a l’empresa, ha experimentat un canvi significatiu en la seva vida.

Llegeix la notícia

Front comú de les patronals catalanes de pimes per afrontar l’estat d’emergència per la sequera a Catalunya

El Consell Territorial de Pimes de Foment valora positivament l’entesa entre la Generalitat i el Govern central per construir les dues plantes dessaladores projectades des del 2008, però es mostra crític per la inacció de les administracions en l’execució d’infraestructures i demana celeritat en la projecció i execució d’unes infraestructures que s’han demostrat estratègiques i estructurals.

Més informació

El nombre d’autònoms amb diversitat funcional creix el 2023 fins als 25.170, un 2,3% més que l’any anterior

Els treballadors autònoms amb discapacitat igual o superior al 33% pertanyents al Règim Especial d’Autònoms de la Seguretat Social van augmentar un 2,3% el 2023 respecte a l’any anterior.

Llegeix la notícia