Butlletí de l’Autcat | Març 2024

Entrada publicada el 26/03/2024

Coneix com el programa Consolida’t ha ajudat el negoci de la Carla

La Carla Oriol, propietària de l’hostal les Fonts de Castellar de n’Hug, tenia un volum molt alt de feina que li impedia arribar a totes les tasques pròpies del seu negoci. Amb l’ajuda del programa Consolida’t ha pogut treballar una gestió més eficient del seu negoci, sense descuidar aquells àmbits menys prioritaris. 

Visualitza el vídeo

T’ajudem a consolidar i enfortir el teu negoci

Aprofita l’assessorament gratuït per al teu negoci com a autònom/a, que inclou 13 hores d’ajuda en àrees clau i formació online. Requisits: autònoms, TRADE, petites empreses amb menys de 4 treballadors i facturació inferior a 500.000 €, i autònoms que volen reemprendre. Tot això valorat en 7.500 €, però és sense cap cost gràcies a la col·laboració de l’Autcat i la Generalitat de Catalunya. Les places són limitades.

Les altes d’autònoms i societats al PAE de Terrassa creixen un 52% el 2023

El Punt d’Atenció a l’Emprenedoria de l’Ajuntament de Terrassa va trametre el 2023 prop d’un centenar d’altes d’activitat. En concret i segons les dades fetes públiques el passat dimecres per la Diputació de Barcelona, al PAE ubicat a l’Oficina d’Atenció a l’Empresa es van gestionar l’any passat 99 altes.

Llegeix la notícia

Canvis en la manera d’operar per a autònoms i pimes amb la factura electrònica

Coneix les 10 novetats que s’aplicaran en el període de 2024 a 2026 amb la implementació de la factura electrònica de manera obligatòria. Des de l’Autcat, gràcies a l’acord que tenim subscrit amb la Cecot, et podem oferir suport, consulta’ns!

Llegeix la notícia

Què necessites saber si vols reproduir música al teu establiment? 

Ens han informat que SGAE estan visitant els establiments per comprovar que es compleixi la normativa referent als drets musicals. Per obtenir més informació i assessorament sobre com complir amb la normativa vigent i obtenir les llicències necessàries, us recordem el servei que pot ajudar-vos a donar compliment a aquestes exigències. 

Més informació

Informe actualitzat de l’Evolució i perfil del treball autònom

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha actualitzat l’informe d’Evolució i perfil del treball autònom elaborat el desembre de 2023, amb data de 21 de febrer de 2024. L’informe proporciona dades estadístiques sobre la naturalesa del conjunt d’autònoms i autònomes del territori català.

Consulta’l aquí

Perfil d’Autcat a Instagram

Explora el perfil d’Instagram d’Autcat. Segueix-nos per estar al dia de les últimes notícies, consells pràctics per optimitzar la teva gestió empresarial i històries inspiradores compartides per altres membres de la comunitat.

Pòdcast EmprènCat | Segur que la meva idea és bona?

La consultora Cristina Masachs (Softlanding) té una gran virtut: diu les coses pel seu nom. I, per tant, si una idea és bona t’ho dirà. I si és dolenta, també t’ho dirà. Ella creu que no totes les idees són bones i que una cosa és somniar amb un projecte emprenedor i una altra tenir una bona proposta sobre la taula sobre la qual crear una startup. I si no tens idees, és tan fàcil com sortir al carrer i trobar problemes socials no resolts i pensar en una proposta de solució. Coneix més sobre aquest tema al segon capítol del pòdcast EmprènCat.

Escolta’l

La Seguretat Social confirma que milers d’autònoms han de comunicar les seves dades abans del 31 de març

Malgrat que la Seguretat Social no ha tramitat de manera oficial l’extensió del termini perquè milers d’autònoms -els societaris, els TRADE o familiars, entre altres- comuniquin les seves dades abans del 31 de març, com va prometre José Luis Escrivá en el seu moment, des del ministeri confirmen que no s’allargarà més la data límit.

Llegeix la notícia

Canvis importants en la declaració de la Renda dels autònoms

Els autònoms hauran de revisar les noves exigències de l’Agència Tributària en relació amb la declaració de la Renda 2023, que inclou canvis en deduccions de maternitat o en cotitzacions per a autònoms, entre altres.

Llegeix la notícia

Hisenda reduirà fins al 10% la deducció general de la Renda per als autònoms en mòduls

L’any 2022 el Govern va augmentar la deducció general de la Renda que els autònoms en mòduls poden aplicar als seus rendiments nets del 5% al 15%. Aquest any, la deducció es redueix fins al 10%, el qual suposa una pujada dels impostos.

Llegeix la notícia

Coneix totes les prestacions a les quals tenen dret els autònoms el 2024

El Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE) posa a disposició dels autònoms una sèrie d’incentius i ajudes destinades a donar suport a l’activitat de les persones autònomes, i amb la intenció de proporcionar una millor conciliació familiar.

Llegeix la notícia

Primera llei sobre Intel·ligència Aritificial: com afectarà els autònoms?

Després que el Parlament Europeu aprovés la primera llei d’Intel·ligència Artificial del món, els autònoms hauran de complir amb determinades obligacions si utilitzen aquesta tecnologia a les seves empreses.

Llegeix la notícia

El fundador de Netflix participarà al South Summit de 2024 al juny a Madrid

El creador de Netflix, Marc Randolph, participarà al pròxim South Summit Madrid 2024, un acte internacional per a persones autònomes i negocis emergents que aquest any pretén superar les xifres de l’última edició. Ell serà un dels principals ponents a la trobada que tindrà lloc del 5 al 7 de juny, per la qual ja han passat més de 36.000 startups.

Llegeix la notícia

Sessió online Cafè de la Reempresa | 4 d’abril

Al Cafè virtual de la Reempresa t’explicarem i et donarem les claus per cedir la teva empresa. En aquesta activitat t’explicarem què és Reempresa i quin serveis t’oferim sense cap cost.