Butlletí de l’Autcat | Abril 2024

Entrada publicada el 25/04/2024

L’Autcat presenta un recull de propostes per a les eleccions al Parlament de Catalunya

Des de l’Organització d’Autònoms de Catalunya – Autcat hem presentat als partits polítics un recull de propostes per a les eleccions al Parlament de Catalunya del 12M amb l’objectiu que el nou govern les tingui en compte durant la pròxima legislatura. És un total de sis mesures sobre impostos, agilització administrativa i Llei de mecenatge.

Més informació

T’ajudem a consolidar i enfortir el teu negoci

Aprofita l’assessorament gratuït per al teu negoci com a autònom/a, que inclou 13 hores d’ajuda en àrees clau i formació online. Requisits: autònoms, TRADE, petites empreses amb menys de 4 treballadors i facturació inferior a 500.000 €, i autònoms que volen reemprendre. Tot això valorat en 7.500 €, però és sense cap cost gràcies a la col·laboració de l’Autcat i la Generalitat de Catalunya. Les places són limitades.

Propostes de Cecot a les eleccions al Parlament de Catalunya 2024

La Cecot ha elaborat un document de propostes per a les eleccions al Parlament de Catalunya del pròxim 12 de maig. Aquest document destaca cinc prioritats essencials per a l’executiu que sorgeixi d’aquestes eleccions, amb l’objectiu de millorar la competitivitat de les petites i mitjanes empreses i estimular l’economia catalana.

Més informació

Dia Mundial de l’Emprenedoria

El 16 d’abril se celebra el Dia Mundial de l’Emprenedoria, amb l’objectiu de visibilitzar la importància de la creació de nous negocis per a l’economia dels països i fomentar l’esperit d’emprenedoria entre la població.

Llegeix l’article

La Cecot participa a l’assemblea general de la xarxa Early Warning Europe a Brussel·les

La directora del Departament d’Emprenedoria i Creixement Empresarial de Cecot i directora del servei de HelpEmpresa, Laura Sallent, ha participat al panell d’experts que s’ha realitzat en el marc de l’assemblea de la Xarxa Early Warning Europe, per compartir els principals obstacles als quals s’enfronten les pimes catalanes.

Més informació

Quarta edició del Premi A Dona Professional Autònoma

Ja es troba obert el termini d’inscripcions al Premi A Dona Professional Autònoma, que estarà vigent fins el 28 de juny. Es tracta d’una oportunitat única per reconèixer l’excel·lència professional de les treballadores per compte propi a Espanya. El 2023, nou de cada deu nous cotitzadors autònoms van ser dones, una dada que reflecteix la importància d’aquest col·lectiu.

Més informació

Perfil d’Autcat a Instagram

Explora el perfil d’Instagram d’Autcat. Segueix-nos per estar al dia de les últimes notícies, consells pràctics per optimitzar la teva gestió empresarial i històries inspiradores compartides per altres membres de la comunitat.

Entrevista a Laura Sallent sobre emprenedoria a Onda Cero

El dia 16 d’abril es va celebrar el dia mundial de l’emprenedoria, entenent per emprenedoria tota aquella idea que es transforma en un projecte palpable, és a dir, en una empresa. Però com d’important és emprendre? Quines barreres es troben les persones que ho volen fer? Com ha evolucionat en els darrers anys? Per tractar tots aquests temes Laura Sallent va participar al programa “Lideratges” el programa dedicat a la dona i el seu entorn professional.

Més informació

80 propostes orientades a combatre l’excessiva càrrega fiscal

El Grup d’experts tributaris de Foment del Treball, del qual la Cecot hi forma part, ha presentat un recull propostes orientades a combatre l’excessiva càrrega fiscal que pateixen empreses i particulars. Entre d’altres, s’ha proposat eliminar l’Impost de Patrimoni, elaborar un pla estratègic per reduir l’economia submergida, revisar els impostos propis de la Generalitat i suprimir alguns d’ells.

Llegeix la notícia

Gran augment del nombre d’autònoms a Espanya el mes de març de 2024

Durant el mes de març de 2024 s’ha produït un augment de 15.434 nous inscrits al RETA. Aquest increment s’ha observat a totes les comunitats autònomes, amb Balears, la Comunitat Valenciana i Andalusia al capdavant.

Llegeix la notícia

Superant els reptes de l’emprenedoria sènior

Oriol Brutau, president de NEEC (Nous Empresaris i Emprenedors de Catalunya), recull en un article reflexions i estratègies efectives destinades a potenciar la trajectòria emprenedora d’aquest segment de població: “Amb l’experiència com a guia i una clara visió de futur, els emprenedors sèniors poden afrontar els desafiaments de l’emprenedoria amb una perspectiva única, aportant valor a la seva vida personal i a la seva comunitat”.

Llegeix l’article

Modificació del calendari de festes locals a Catalunya per a l’any 2024

S’ha publicat en el DOGC l’ORDRE EMT/82/2024, de 17 d’abril, de modificació de l’Ordre EMT/290/2023, de 22 de desembre, per la qual s’estableix el calendari de festes locals a Catalunya per a l’any 2024.

Accedeix a la modificació

Redueix els teus costos energètics amb el nostre assessorament especialitzat en contractació de gas i electricitat!

El control de la despesa és clau per la rendibilitat de les empreses.

A més d’ajudar-te a reduir els costos a dia d’avui, amb el nostre acompanyament estaràs millor preparat per afrontar els canvis dels mercats energètics en el futur.