Butlletí de l’Autcat | Maig 2024

Entrada publicada el 30/05/2024

Subvencions per a joves autònoms

Recentment s’ha publicat un nou ajut per a joves autònoms que consisteix en una subvenció per un import de 13.000 € per a cada jove que iniciï i mantingui una activitat econòmica o professional com a persona treballadora autònoma per compte propi durant un mínim de 18 mesos ininterromputs. Des de Cecot, al ser punt PAE, et donem suport amb els tràmits d’alta.

Més informació

“Tant de bo hagués tingut aquesta ajuda fa un parell d’anys o des de l’inici del meu negoci”

En José Luis Burriel, propietari de Win Fitness, necessitava una última empenta per poder fer arrancar el seu negoci: “L’assessorament rebut ha estat molt útil per poder organitzar-me, planificar-me i consolidar el creixement del meu negoci.” Coneix com l’ha ajudat el programa Consolida’t.

Aprofita l’assessorament gratuït per al teu negoci com a autònom/a, que inclou 13 hores d’ajuda en àrees clau i formació online.

Coneix el cas d’en José

L’Autcat es reuneix amb el conseller de Treball

El passat 3 de maig, l’Organització d’Autònoms de Catalunya – Autcat va assistir a una trobada amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió, on es va fer un balanç de les polítiques per al treball autònom dels últims anys i les previstes. Va ser també un espai de diàleg on les persones autònomes van poder adreçar els reptes a què s’enfronta el col·lectiu.

Més informació

Perfil d’Autcat a Instagram

Explora el perfil d’Instagram d’Autcat. Segueix-nos per estar al dia de les últimes notícies, consells pràctics per optimitzar la teva gestió empresarial i històries inspiradores compartides per altres membres de la comunitat. 

Pòdcast EmprènCat | Com passar de la idea al pla de negoci?

La Natalia Olson va treballar amb el govern d’Obama com a responsable regional del programa d’impuls de la iniciativa emprenedora als Estats Units. Ara, establerta a Barcelona, impulsa el projecte Plug and Play Tech Center, referència mundial en el món de les acceleradores per a projectes emprenedors. En aquest capítol dona les claus per estudiar la viabilitat econòmica d’una idea.

Escolta’l

Increment de les ajudes del Kit Digital

Aquest mes s’ha publicat l’Ordre TDP/435/2024, que modifica les bases reguladores del Kit Digital. Si compleixes amb les condicions establertes en les bases de la convocatòria de l’ajuda, podràs disposar d’un bo digital que et permetrà accedir a les solucions de digitalització.

Més informació

Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2024

La Comissió Europea convoca la 18a edició dels Premis Europeus a la Promoció Empresarial 2024, l’objectiu de la qual és reconèixer les polítiques locals, regionals i nacionals de foment de l’emprenedoria, així com de les petites i mitjanes empreses. La data límit de presentació de projectes és el 17 de juny.

Més informació

Fins el 30 de juny per modificar la quota a la Seguretat Social de cara a l’estiu

El 30 de juny és la data límit que tenen els autònoms per canviar la base de cotització per tal d’adaptar les quotes als ingressos que tenen previstos per l’estiu. Aquesta base es pot modificar tant a l’alça com a la baixa, depenent dels rendiments que s’esperin per a aquest període.

Més informació

Hisenda controlarà l’activitat dels autònoms a través de la facturació electrònica

L’Agència Tributària tindrà control sobre els moviments dels autònoms mitjançant els programes de facturació electrònica, a la qual s’han d’adaptar les empreses abans del juliol de 2025.

Més informació

Les dones es fan autònomes per aconseguir millor conciliació

En l’últim any, la Seguretat Social ha registrat 29.743 cotitzants autònoms, 20.370 dels quals són dones. El treball per compte propi es presenta com una fórmula més atractiva per la gestió del temps i per la dedicació a la cura de fills o persones a càrrec.

Llegeix l’article

Publicació de l’informe Dones i treball

L’Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya ha publicat l’informe Dones i treball del 1r trimestre de 2024, del qual destaca que cau l’ocupació femenina durant el primer trimestre de 2024 (-1,9%), pel descens de l’ocupació a temps complet.

Llegeix l’informe

Nou informe de l’evolució i perfil del treball autònom

L’Observatori del Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya ha publicat un nou informe d’evolució i perfil del treball autònom del primer trimestre de 2024, del qual es destaca que el treball autònom creix en termes interanuals per primera vegada des de principis de 2022 (+0,4%).

Llegeix l’informe

Convocatòria PIME Digital 2024 de la Cambra de Comerç de Terrassa

La Cambra de Comerç d’Espanya, juntament amb la Cambra de Comerç de Terrassa, posen en marxa el Programa Pime Digital, el qual té com a objectiu la incorporació sistemàtica de les TIC a l’activitat habitual de les Pimes, integrant eines competitives claus en la seva estratègia i maximitzant les oportunitats que ofereixen aquestes per a millorar la productivitat i competitivitat. El termini de presentació de sol·licituds és fins el 4 de novembre de 2024.

Més informació