Butlletí de l’Autcat | Juny 2024

Entrada publicada el 27/06/2024

Ja es poden demanar els ajuts del Kit Digital

S’ha obert la convocatòria per sol·licitar els ajuts destinats a la digitalització d’empreses de:

  • Segment I: empreses d’entre 10 i menys de 50 treballadors/es. Termini fins al 31 de desembre de 2024 a les 11:00 h.
  • Segment II: empreses d’entre 3 i menys de 10 treballadors/es. Termini fins al 31 de desembre de 2024 a les 11:00 h.
  • Segment III: empreses d’entre 0 i menys de 3 treballadors/es. Termini fins al 31 d’octubre de 2025 a les 11:00 h.

També s’ha obert una línia d’ajuts a pimes per a la contractació de serveis d’assessorament per a la transformació digital – Programa Kit Consulting. Termini fins al 31 de desembre de 2024 a les 11:00 h. Si necessites assessorament per la sol·licitud d’aquestes subvencions, consulta’ns!

Accedeix a les convocatòries

T’ajudem a consolidar i enfortir el teu negoci

Aprofita l’assessorament gratuït per al teu negoci com a autònom/a, que inclou 13 hores d’ajuda en àrees clau i formació online. Requisits: autònoms, TRADE, petites empreses amb menys de 4 treballadors i facturació inferior a 500.000 €, i autònoms que volen reemprendre. Tot això valorat en 7.500 €, però és sense cap cost gràcies a la col·laboració de l’Autcat i la Generalitat de Catalunya. Les places són limitades.

Es renova el compromís per fer arribar la Reempresa a més espais de la província de Barcelona

El dilluns 10 de juny es va signar a la seu de la patronal Cecot la renovació del programa Reempresa pels anys 2024 i 2025. La Diputació de Barcelona i la Cecot van renovar el seu compromís per fer arribar el programa a les parades de mercat, municipis petits i espais comercials i de serveis de titularitat municipal de la província de Barcelona.

Llegeix la nota de premsa

Manual i consells dels economistes per presentar l’Impost de Societats

La campanya de l’Impost de Societats de 2023 comença l’1 de juliol i s’allarga fins el dia 25 del mateix mes. L’Agència Tributària ha publicat un manual pràctic per la declaració d’aquest impost, el qual contempla totes les modificacions que afecten a les societats i desglossa les claus per completar el model 200. A més, el Consejo General de Economistas de España ha presentat un document de “Declaración de Sociedades 2023”, amb una llista de 40 recomanacions perquè els negocis evitin sancions i optimitzin el resultat de la declaració.

Accedeix al manual

Llegeix l’article

Les pimes i la facturació electrònica

Un nou estudi elaborat per Sage afirma que un 79% de les pimes encara desconeix els detalls rellevants sobre facturació electrònica, la qual serà obligatòria el juliol de 2025. Coneix els detalls de l’enquesta i consulta més informació sobre la facturació electrònica accedint a l’informe.

Llegeix l’informe

Els jutges avalen les multes de l’SGAE a un autònom per reproduir vídeos musicals al seu negoci

Els jutges han multat un negoci d’hosteleria amb més de 1.000€ a pagar a l’SGAE per la reproducció de vídeos musicals al seu establiment sense llicències ni pagar les quotes mensuals. Recorda que existeix una normativa al respecte, si necessites suport contacta’ns!

Més informació

L’ICO amplia el termini per sol·licitar els préstecs per l’augment de costos fins el 31 de desembre

El govern ha publicat el BOE una nova extensió de la línia d’ajudes de l’ICO destinades a avalar els préstecs que els autònoms i les pimes sol·liciten per fer front a l’augment dels seus costos. Depenent del cas, ho podran fer fins el dia 1 o el 31 de desembre de 2024.

Llegeix la notícia

L’ICO activa préstecs de 30.000 milions d’euros del Pla de Recuperació

El Govern ha signat aquest dilluns un conveni amb l’Instituto de Crédito Oficial per articular les línies de finançament amb fons europeus ICO-Verd i ICO-Empreses i Emprenedors, de projectes d’empreses que impulsin el seu creixement i transformació verda i digital. Els préstecs es podran formalitzar fins l’agost de 2026.

Llegeix la nota de premsa

Hisenda podrà treure els autònoms del sistema de mòduls sense necessitat d’inspecció

El Tribunal Econòmic-Administratiu Central ha publicat una resolució que confirma el criteri establert pel Tribunal Suprem fa uns mesos. A partir d’ara, Hisenda podrà comprovar que els autònoms que tributen en mòduls compleixen amb els límits sense necessitat d’inspecció prèvia.

Llegeix la notícia

Kit de supervivència de l’autònom

Consulta la guia pràctica de l’ARA per acompanyar els autònoms i les petites i mitjanes empreses en l’aventura diària d’emprendre un projecte per compte propi. Inclou un calendari i un pòdcast amb experts en innovació empresarial i màrqueting.

Guia pràctica perquè els autònoms treguin partit de la Intel·ligència Artificial

Segons el baròmetre d’adopció de la intel·ligència artificial a les pimes espanyoles, tan sols el 2% dels petits negocis fan ús d’aquesta tecnologia. Accedeix a un llistat amb exemples pràctics de com la IA et pot ajudar a la teva empresa.

Consulta-la

Cursos gratuïts per a autònoms i petits negocis: màrqueting, administració o emprenedoria

Consulta a continuació alguns dels cursos i formacions gratuïtes a les quals poden accedir els autònoms, dirigides a impulsar el creixement i la digitalització dels petits negocis.

Més informació

Informe anual de l’economia catalana 2023

El Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya va presentar el dimecres 18 de juny l’informe anual de l’economia catalana 2023, en un acte presidit pel president Aragonès i la consellera Mas, i on van assistir personalitats del món de l’empresa, com ara el secretari general de Cecot, Oriol Alba. El document destaca que l’economia mundial resisteix millor del previst les pujades de tipus, i posa en relleu el dinamisme de l’economia catalana, el qual contrasta amb l’estancament europeu.

Accedeix a l’informe

Informe del primer trimestre de 2024 de l’Observatori de Morositat

Cepyme, la Confederación Española de la Pequeña y Mediana Empresa, ha publicat un informe del primer trimestre de 2024 del seu Observatori de Morositat. En destaca que; “el 55,7% de les factures es paga amb retard i el període mitjà de pagament ultrapassa els 84 dies en el primer trimestre”.

Accedeix a l’informe

Accedeix a la nota de premsa

Pòdcast EmprènCat | Explica la teva idea de negoci en un minut
L’experta Mònica Mendoza, psicòloga i conferenciant Internacional, formadora en motivació, vendes i creixement personal ens explica les nocions clau per tenir èxit en la presentació de la teva idea. Algunes de les preguntes que contesta al llarg de la conversa: Quina és la millor estructura per a una presentació? Com començar per captar l’atenció? Hi poso sentiment o millor centrar-se en les dades de negoci? Tots sabem que el temps és or i que cal aprofitar-lo al màxim.

Escolta’l

Perfil d’Autcat a Instagram

Explora el perfil d’Instagram d’Autcat. Segueix-nos per estar al dia de les últimes notícies, consells pràctics per optimitzar la teva gestió empresarial i històries inspiradores compartides per altres membres de la comunitat. 

Et pot interessar: