Subvencions per a persones autònomes

Entrada publicada el 16/07/2024

Barcelona Activa ofereix ajuts, serveis i programes per a l’ocupació, l’emprenedoria, la formació i el creixement empresarial a la ciutat i la seva àrea metropolitana. Consulta a continuació dos ajuts destinats a persones treballadores autònomes:

ACTIVA AUTÒNO+

L’ajut va dirigit a totes les persones empadronades a la ciutat de Barcelona que compleixin els requisits i que hagin iniciat una nova activitat econòmica com a:

  • Treballadors i treballadores autònomes (empresaris i empresàries individuals).
  • Noves persones sòcies de cooperatives de treball associat.

La quantitat de la subvenció es calcularà segons les despeses justificades en el moment de fer la sol·licitud, i poden arribar fins a un màxim de 4.000 €.

El termini per sol·licitar l’ajut és fins al 10 de setembre de 2024.

Més informació

CREA FEINA 2024

L’ajut va dirigit a les empreses i persones treballadores autònomes que contractin a joves:

  • Joves menors de 30 anys en situació d’atur: fins a 6.000 € per cada nou contracte.
  • Joves menors de 30 anys en primera ocupació o en situació d’atur de llarga durada: fins a 7.000 € per cada nou contracte.
  • Joves menors de 30 anys en situació vulnerable o risc d’exclusió: fins a 8.000 € per cada nou contracte.
  • Personal amb titulació de doctorat: fins a 15.000 € per cada nou contracte.

En tots els casos, la persona contractada ha d’estar empadronada a la ciutat de Barcelona. Els contractes hauran de ser indefinits i a jornada completa, excepte en els casos de persones treballadores en situacions de risc d’exclusió social.

El termini per sol·licitar l’ajut és fins al 31 d’octubre de 2024.

Més informació

A més, el Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha obert una nova convocatòria de subvencions per a projectes d’innovació oberta i disruptiva 2024 que et poden interessar. Inclouen les següents línies:

  • Línia 1. Projectes d’ideació i desenvolupament de noves iniciatives disruptives.
  • Línia 2. Projectes de desenvolupament d’empreses emergents (start-up) per a la realització de proves pilot conjuntament amb una entitat col·laboradora.
  • Línia 3. Projectes de desenvolupament d’empreses emergents (start-up) per a la realització de proves pilot per a projectes de canvi climàtic conjuntament amb una entitat col·laboradora.

La quantitat de la subvenció serà del 100% de la despesa subvencionable sol·licitada amb un màxim de 29.000 euros per projecte.

El termini per sol·licitar la subvenció és fins al 30 de juliol a les 14 h.

Més informació