Butlletí de l’Autcat | Juliol 2024

Entrada publicada el 30/07/2024

Servei de tramitació d’ajuts a autònoms i SLU per a la contractació

Gràcies a l’acord que Cecot ha establert amb Innovalaus, et tramiten l’ajut de fins a 52.000 € per a la contractació de fins a tres empleats. Compleixes els següents requisits?

  • No tenir empleats i ser un autònom donat d’alta al RETA o bé una Societat Limitada Unipersonal.
  • Antiguitat mínima d’1 any (alta al model censal 036 abans del 5 de setembre de 2023).
  • Quantia: 17.347 € per empleat. Màxim 3 llocs: 52.041 €.
  • Termini per a fer els contractes: 3 mesos (després de la concessió).

Si és així, deixa’ns les teves dades i aviat et contactarem per explicar-te la documentació que necessitem. Termini: 6 de setembre.

HelpEmpresa ofereix assessorament gratuït per a la teva empresa

HelpEmpresa és un servei gratuït de diagnòstic i assessorament empresarial que ajuda a les empreses a ser més resilients i viables en el temps. A HelpEmpresa podràs diagnosticar la situació de la teva empresa per detectar àmbits de millora i gaudir de fins a 10h d’assessorament gratuït. També disposaràs d’una àmplia oferta formativa en diverses àrees de negoci!

Cecot es suma al “Ja n’hi ha prou”

La patronal catalana Cecot es suma al “Ja n’hi ha prou” que del Manifest de la pime espanyola per la llibertat d’empresa impulsat per la CEPYME, el qual recull el clam empresarial per la dignitat de l’activitat empresarial, el cessament del control de l’empresa i de la sobreregulació, el respecte a la negociació col·lectiva, la flexibilitat interna de l’empresa, l’ordenació del temps i els recursos del treball sense ingerències o el respecte al diàleg social.

La revolució digital de la facturació: com preparar-se per la transició cap a la factura electrònica

La imminent implementació de la facturació electrònica suposa un punt d’inflexió per a les empreses, obligant-les a adaptar-se a noves normatives i tecnologies. Enric Rius, assessor financer i fiscal de la Cecot, explica els desafiaments i oportunitats d’adaptació per a les empreses davant de la nova normativa.

Segona Oportunitat: els economistes creen una guia per a petits negocis amb dificultats

Els economistes han presentats una guia per a autònoms i negocis amb deutes que necessitin acollir-se a la Llei de la Segona Oportunitat. Des que es va aprovar, ha augmentat un 1.000% el nombre de persones físiques que han sol·licitat concurs de creditors. Pots llegir els punts principals o bé consultar la guia a continuació.

El president d’ATA enumera els entrebancs que es posen als autònoms

El president d’ATA, Lorenzo Amor, va comparèixer al Congrés dels Diputats, on va denunciar i enumerar cadascun dels incompliments i els entrebancs que han d’assumir els treballadors per compte propi, així com el “tracte discriminatori” que pateixen amb algunes prestacions.

Convocatòria Youth Start-up Competition 2024

Convocatòria de la Comissió Europea adreçada a les persones emprenedores més joves (18-25 anys), residents a la UE, que estiguin treballant en idees innovadores d’startups per afrontar les qüestions crítiques de la nostra societat. Les propostes presentades han de basar-se en aquestes temàtiques: sostenibilitat, inclusió social i tecnologia. Termini: 20 de setembre.

Convocatòria per a la concessió d’ajudes a l’impuls de l’economia circular 2024

Convocatòria d’ajuts en règim de concurrència competitiva per a projectes que fomentin la sostenibilitat i circularitat dels processos industrials i empresarials, millorant la competitivitat i innovació en el marc d’una economia circular dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR). Termini: 16 d’agost.

Informe “L’emprenedoria a Espanya, 2024”

La Confederación Española de Organizaciones Empresariales – CEOE i GAD3 han elaborat un estudi sobre la situació de l’emprenedoria a Espanya, dels qual es destaca que els joves no descarten obrir els seus propis negocis i que els impostos i les traves administratives són els principals motius pels quals opten per no fer-ho.

Baròmetre #LaPimeParla

El Baròmetre PIME és una iniciativa que CEPYME va posar en marxa l’any 2020 i que ha permès conèixer de manera periòdica quina és la situació real de les PIMES espanyoles, principalment en assumptes econòmics i d’ocupació. Un any més, ha obert una nova convocatòria del Baròmetre #LaPimeParla, per tal de conèixer la situació i expectatives de les petites i mitjanes empreses a través de la seva opinió sobre determinats aspectes essencials de la seva activitat.

Col·labora responent a l’enquesta!

Premi Europeu de Dones Innovadores 2025

El Consell Europeu d’Innovació (EIC) i l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) presenten l’edició 2025 del Premi, el qual celebra els èxits destacats de les dones emprenedores que impulsen un canvi positiu per a les persones i el planeta mitjançant les seves empreses innovadores. Existeixen tres categories:

  1. Dones Innovadores de l’EIC: dones fundadores i cofundadores de la UE i països associats. Premis de 100.000 €, 70.000 € i 50.000 €.
  2. EIC Rising Innovators: innovadores prometedores menors de 35 anys. Premis de 50.000 €, 30.000 € i 20.000 €.
  3. Lideratge de dones de l’EIT: dones amb un enllaç directe amb la comunitat de l’EIT. Premis de 50.000 €, 30.000 € i 20.000 €.

El termini d’inscripcions serà vigent fins al 25 de setembre de 2024.

Pòdcast Diari ARA | Els recursos que has de conèixer si ets autònom

Escolta ara aquest capítol del pòdcast del Kit de supervivència de l’autònom de Banc Sabadell, on Enric Rius dona a conèixer alguns elements que et poden ser útils per al teu treball com a persona autònoma.

Perfil d’Autcat a Instagram

Explora el perfil d’Instagram d’Autcat. Segueix-nos per estar al dia de les últimes notícies, consells pràctics per optimitzar la teva gestió empresarial i històries inspiradores compartides per altres membres de la comunitat.