Butlletí de l’Autcat | Setembre 2024

Entrada publicada el 26/09/2024

2a Trobada de treballadors i treballadores autònomes societàries de Catalunya: La responsabilitat de l’administrador/a

Encara no t’has inscrit a la trobada? El dijous 3 d’octubre de 9.30 a 11.30h, no et perdis aquest espai de coneixement per a les persones treballadores autònomes on debatre les seves particularitats. En aquesta edició es tractaran el següents temes:

  • Les diferents situacions que són susceptibles de generar risc en seu de l’administrador i mesures a adoptar.
  • Els aspectes a tenir en compte a l’hora de cobrir els riscos per responsabilitat de l’administrador en l’entorn del treball autònom.

HelpEmpresa ofereix assessorament gratuït per a la teva empresa

HelpEmpresa és un servei gratuït, de la patronal Cecot amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, de diagnòstic i assessorament empresarial que ajuda les empreses a ser més resilients i viables en el temps, a través dels seus serveis en:

  • Diagnòstic empresarial: et permet realitzar un diagnòstic de la situació de la teva empresa per detectar àmbits de millora. Fes el teu diagnòstic aquí.
  • Assessorament: t’ofereix fins a 10h d’assessorament gratuït amb un equip de professionals especialitzat. Pots reservar-les omplint aquest formulari.
  • Formació: posa a la teva disposició una àmplia oferta formativa en diverses àrees de negoci, com ara finances, màrqueting o vendes, fent clic aquí.

Presentació del Pla Autcat Futur Autònoms a l’ACEB

El pròxim 29 d’octubre el president d’Autcat Enric Rius i el director general de Caixa Enginyers Vida i Pensions Antoni Fernández presentaran el pla de Pensions per a Autònoms a l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà. 

El Pla Autcat Futur Autònoms és un pla de pensions de renda fixa mixta que et permet estalviar de manera sistemàtica i obtenir un rendiment a llarg termini.

S’amplien les deduccions de l’Impost de Societats

El passat juliol l’Agència Tributària va publicar diverses novetats en l’Impost de Societats que els negocis podran aplicar des de la pròxima declaració, corresponent a 2024. Podran augmentar el percentatge de la seva quota a ingressar que dedueixen per incrementar la liquiditat del negoci davant el risc de pèrdues en el futur.

Seguretat social adelanta quant hauran de pagar les pimes per la quota de solidaritat el 2025

Davant la posada en marxa el pròxim 1 de gener de la nova cotització addicional de solidaritat, la Seguretat Social ha explicat com hauran de calcular-ne l’impacte els negocis. L’any vinent ja pagaran uns 280 euros més a l’any per empleat amb salaris alts.

Economia proposarà un pla per reduir els entrebancs burocràtics dels autònoms

El ministre d’Economia, Carlos Cuerpo, ha anunciat que pretén posar en marxa un projecte abans de finals d’any per unificar els tràmits administratius i reduir les traves a l’hora de crear un negoci. Aquest projecte, anomenat “región 20” té com a objectiu estandaritzar els requisits per emprendre a Espanya amb mesures concretes que s’implementarien el 2025.

Nova APP de la Seguretat Social per realitzar tràmits i consultar documents

La Seguretat Social ha posat en marxa una nova APP que permetrà als autònoms/es fer tràmits directament amb els seus telèfons mòbils, com per exemple: donar-se d’alta o de baixa al RETA, modificar les bases de cotització, simular una quota segons els seus rendiments, consultar rebuts o descarregar la seva vida laboral.

Quant diuen guanyar els autònoms a Catalunya i a la resta dels territoris?

A Catalunya, els autònoms reconeixen uns rendiments nets de 21.359 euros anuals, 5.384 euros menys que els 26.743 euros que els que declaren els assalariats. Tanmateix, el registre de la Seguretat Social no dona dades sobre les bases de cotització, a diferència dels assalariats, la qual cosa no permet conèixer quants diners guanyen de mitjana els assalariats a Espanya. A Catalunya, n’hi ha inscrits com a autònoms 557.113 el mes de juliol.

Les microempreses emeten el 10,5% de les factures electròniques d’Espanya

Seres ha publicat un estudi comparatiu de l’ús de la factura electrònica a Espanya els anys 2022-2023. En aquest informe es destaca un increment significatiu en l’ús d’aquest recurs, especialment a les pimes privades, amb un augment del 35,39% en el volum de factures electròniques en comparació amb l’any anterior.

L’Asociación Española de Mujeres Empresarias (ASEME) s’integra a ATA

La Federación Nacional de Asociaciones de Trabajadores Autónomos (ATA) ha signat un acord d’integració amb ASEME, amb l’objectiu de fomentar i potenciar les relaciones associatives de les professionals autònomes.

Informe Situació del treball autònom a Catalunya 2023

El Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya ha publicat un informe que planteja i analitza temàtiques de gran abast que tenen una incidència notable en la nostra economia i un impacte significatiu en el col·lectiu de treballadors i treballadores autònoms. En aquesta línia, com a òrgan consultiu i d’assessorament del Govern, el CTESC formula nombroses consideracions i recomanacions que compten amb el consens dels agents econòmics i socials que l’integren.

Informe Dones i treball del 2n trimestre de 2024

L’Observatori de Treball de la Generalitat de Catalunya ha publicat l’informe Dones i treball del 1r trimestre de 2024, del qual destaca que hi ha un rècord de població activa femenina en un segon trimestre, amb la taxa d’ocupació cada cop més propera a la masculina.

“Sovint és més fàcil obtenir liquiditat gestionant de forma eficient els recursos que assumint un nou deute”

Una gestió financera efectiva és clau per a l’èxit de qualsevol empresa, independentment de la seva mida o sector. Tot i que moltes petites i mitjanes empreses a Catalunya es fonamenten en l’experiència i la visió de negoci dels seus fundadors, sovint s’obliden dels aspectes essencials de la gestió financera, que són crucials per a la presa de decisions estratègiques i la sostenibilitat a llarg termini. Descobreix de la mà de Rafael Busom com la gestió financera pot transformar la teva empresa.

Pòdcast EmprènCat | Descobreix la millor fórmula de finançament per al teu projecte emprenedor

Aconseguir els recursos necessaris per arrencar el teu projecte emprenedor pot semblar una missió impossible. Després d’escoltar l’experta Argelia Garcia (CEO de ToGrowfy), la tasca és més factible, ja que en aquest capítol ens ensenya:

  1. Els diferents tipus de finançament que existeixen. Podràs valorar quin d’ells s’adapta més a la teva idea.
  2. A tenir preparada la informació al màxim de detallada i sobretot, flexible, per adaptar-se a cada perfil de finançador abans de començar a buscar diners.

El Comitè Executiu de la Cecot rep en visita institucional el conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper

Fa uns dies la Cecot va rebre el nou conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, Miquel Sàmper, en una visita institucional a la seu. Durant la reunió, es van abordar temes clau per a l’economia catalana, posant èmfasi en la necessitat de col·laboració entre l’administració i el sector empresarial per facilitar l’activitat econòmica i impulsar el pes de la indústria en el PIB del país.

AJUTS I SUBVENCIONS

Impulsem el que fas:

Dirigit a persones físiques i jurídiques de Barcelona, que no hagin superat l’import net de la xifra anual de negoci d’1 M d’euros el 2022-2023, o bé que no tinguin més de 20 persones contractades a jornada completa.

Termini: 15 d’octubre de 2024.

Diagnòstics d’Innovació a Barcelona:

Programa de Comerç Minorista de selecció de Pimes i autònoms per al desenvolupament de Diagnòstics d’Innovació Comercial.

Termini: 25 d’octubre de 2024.

Crea feina:

Dirigit a empreses i persones treballadores autònomes que contractin a persones joves empadronades a la ciutat de Barcelona, amb contracte indefinit i a jornada completa.

Termini: 31 d’octubre de 2024.

Ajuts per a comerços de Terrassa:

Per a la millora de l’accessibilitat universal per l’adequació i instal·lació d’elements de suport en edificis residencials, locals d’entitats sense afany de lucre i comerços en planta baixa ubicats al terme de Terrassa.

Termini: 4 de novembre de 2024.

Diagnòstics d’Innovació a Terrassa:

Programa de Comerç Minorista 2024 per a Pymes per al desenvolupament de Diagnòstics d’Innovació Comercial de la Cambra de Comerç de Terrassa.

Termini: 22 de novembre de 2024.

PRÒXIMES SESSIONS

#RetailTrendsIntel·ligència artificial i intel·ligència emocional: eines essencials per al comerç actual

Durant aquesta jornada, aprendrem a integrar la Intel·ligència Artificial en el comerç i a aplicar estratègies d’Intel·ligència Emocional amb l’equip de vendes. La Laia Morales, experta en customer experience, i la Mònica Valls, especialista en Intel·ligència Emocional, ens mostraran com aquestes eines poden transformar el comerç d’avui. El periodista Pere Mas moderarà la sessió.
 
Reserva’t el pròxim 24 d’octubre i participa a la jornada!  

L’assegurament del treball autònom

Sessió d’Assegurament del Treball Autònom amb el consultor i formador Oscar de la Mata i en col·laboració amb Mútua de Terrassa Asseguradora i l’Associació Catalana de Corredors i Corredories d’Assegurances – ACCA.
 
Reserva’t el pròxim 5 de novembre!

Per més informació, contacta a autcat@cecot.org.